LEUN

OP JE LICHAAM

Lichter werken en leven van binnenuit.

Psychomotorische Therapie door Thea Tiemersma in Zwolle en Dalfsen

Waarom PMT?

Als je dit leest ben je waarschijnlijk op zoek naar passende hulp. Misschien herken je dat je aan het overleven bent, in plaats van leven. Veel mensen zitten in meer of mindere mate vast in een overlevingsstand; vluchten, vechten of verdoving. Je bent niet meer goed in staat om te schakelen van de ene versnelling naar de andere. Door gebeurtenissen of veranderingen heb je teveel gas gegeven en/of te veel op de rem moeten staan en ben je niet meer goed in contact met jezelf en je omgeving. Dit geeft stress in je lichaam en leidt tot nare gevoelens en sensaties in je lichaam en vaak weet je niet hoe je hiermee om kunt gaan.

De bal van gevoelens
Ik vergelijk gevoelens wel eens met een bal. Een bal die je steeds onder water probeert te drukken. Dit onderdrukken geeft ook weer stress en als de bal dan boven water splasht, komt er zo veel gevoel mee dat je de bal weer zo snel mogelijk onderdrukt. Als dit herkenbaar voor je is, kan PMT veel voor je bieden.

PMT helpt je met lichaams- en ervaringsgerichte oefeningen uit je overlevingsstand te komen. Je leert hoe je lichaam reageert op stress en emoties en hoe je hiermee om kunt gaan. Je leert om goed te voelen. Ook oefen je in een veilige omgeving met ander gedrag, zoals bijvoorbeeld je grenzen aangeven. Je doet positieve ervaringen op, waardoor je weer in contact komt met jezelf, je mogelijkheden en krachtiger van binnenuit je leven kunt vormgeven. In de consulten maak ik – naast de ervaringsgerichte oefeningen – gebruik van (familie)opstellingen, EMDR en mindfulness.

Is PMT iets voor mij?

Voor de volgende klachten kun je terecht bij Miind Psychomotorische therapie:

  • Spanningsklachten, stress, onrust en vermoeidheid
  • Overspannenheid, burn-out, problemen met draagkracht -draaglast
  • Zelfvertrouwen, zelfwaardering en identiteit, perfectionisme, keuzes maken
  • Trauma, emotionele verwaarlozing, narcistisch misbruik
  • Relationele problemen en samenwerkingsmoeilijkheden, grenzen aangeven, conflicthantering
  • Emotieregulatie; vervlakking, verdoving, vermijding van gevoelens door angst of emotionele gebeurtenissen
  • Rouw, verlieservaringen, verwerking van ziekte en gevolgen ervan, bijvoorbeeld bij kanker
  • Omgaan met stemmings- en angstklachten, paniekaanvallen

“Soms moet je jezelf eerst tegenkomen, voordat je het kunt zijn”

WAAROM PMT BIJ MIIND?

Ervaringsgericht

Door het doen van ervaringsgerichte werkvormen, zul je jezelf en je gevoelens, grenzen, behoeften en verlangens beter leren kennen. Je gaat regie ervaren en keuzes maken die bij jou passen.

Duurzaam

Psychomotorische Therapie richt zich niet alleen op symptomen, maar kijkt ook naar de onderliggende oorzaken van problemen. De therapie integreert lichaam, geest en emoties die gericht is op het herstel van de balans en welzijn op meerdere niveaus.

Maatwerk vanuit brede expertise

De behandelingen bij Miind worden afgestemd op jouw behoeften en doelen. Je vraag wordt vanuit een brede invalshoek benaderd in een veilige omgeving waarin je kunt groeien.

Hoe verloopt de behandeling?

Stap 1: Kennismakingsgesprek

Voorafgaand aan de therapie starten we met een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek staat jouw verhaal centraal. We bespreken je achtergrond, verwachtingen en hoe PMT bij je vraag kan aansluiten.

Stap 2: Behandeling op maat met tussentijdse evaluaties

Na het kennismakingsgesprek begint de behandeling. Deze wordt op maat gemaakt op basis van jouw behoeften, doelen en wat tijdens de kennismaking besproken is. De therapie omvat verschillende activiteiten, oefeningen en methoden die gericht zijn op het verbeteren van lichaamsbewustzijn, het omgaan met emoties, het verkennen van gedachtenpatronen en het aanleren van vaardigheden om positieve veranderingen te bewerkstelligen. Tijdens de behandeling zullen we regelmatig tussentijdse evaluaties uitvoeren om te bekijken of we op de goede weg zijn en of eventuele aanpassingen nodig zijn.

Stap 3: Afsluiting met een eindgesprek

Wanneer je merkt dat je je doelen hebt behaald en je het geleerde kan integreren in je dagelijks leven, ronden we de therapie af met een eindgesprek. Dit gesprek biedt ruimte om terug te kijken op jouw vooruitgang, successen en leerervaringen tijdens de behandeling.

Mocht het voor de voortgang van je proces nodig zijn om je partner, gezinslid of familielid bij de behandeling te betrekken dan is dat mogelijk. Ik werk samen met andere hulpverleners, o.a. (Klinisch) Psychotherapeuten, Psychologen, POH-GGZ, Huisartsen en Maatschappelijk werk in Dalfsen en Zwolle. Indien je hulpvraag vraagt om een andere aanpak aanvullend of los van de aanpak bij Miind dan kijk ik samen met je wat voor jou het beste aansluit.

"

"

Tarieven

Een sessie van 60 minuten kost €90. Mogelijk kom je in aanmerking voor vergoeding, afhankelijk van je zorgverzekeraar en aanvullende polis. PMT valt onder alternatieve zorg en kan vergoed worden door FVB en NFG. Voor meer informatie over vergoedingen, zie ook de zorgwijzer.

Gelieve afspraken uiterlijk 24 uur vooraf telefonisch of per e-mail af te zeggen. Afspraken die binnen 24 uur worden afgezegd, worden in rekening gebracht. Aanmelding kan zowel met als zonder verwijzing van de huisarts en kan telefonisch of per e-mail plaatsvinden. Na aanmelding neem ik binnen een week contact met je op.

Als Vaktherapeut en complementair therapeut geldt op grond van de beroepscode en het wettelijk geregeld medisch beroepsgeheim een geheimhoudingsplicht. In het kader van de privacywet (AVG) vraag ik bij het sluiten van de behandelovereenkomst ook om ondertekening van een privacyverklaring. Ik ben Wkkgz geregistreerd bij het NIBIG. Dit betekent dat er in het geval van een klacht een klachtenregeling bestaat. Meer informatie over Psychomotorische therapie kun je vinden op: www.vaktherapie.nl

Ben jij geïnteresseerd in PMT?

Vul het contactformulier in en ik neem contact met je op.