Psychomotorische Therapie PMT

Wat is Psychomotorische therapie?

Psychomotorische therapie, PMT, is een professionele ervaringsgerichte behandelvorm die veel wordt toegepast in de Gezondheidszorginstellingen en steeds meer daarbuiten.

Psychomotore betekent:“beweging van de ziel”

Een psychomotorische benadering biedt werkvormen en opdrachten, waarbij het bewust worden van lichaamssignalen en het directe ervaren op de voorgrond staat. Een en ander leidt sneller tot bewustwording van je spanningen, gevoelens, gedachten en gedrag in relatie tot je klachten. Nieuwe mogelijkheden worden ontdekt en uitgeprobeerd. Je klachten zullen afnemen en/of je leert beter met je klachten om te gaan. Je voelt je beter in staat keuzes te maken, je zal meer balans ervaren tussen denken en voelen. Ook kijk ik naar het systeem waar je deel vanuit maakt(e). Wat houden je klachten in stand en wat zijn eventueel onderliggende oorzaken van de klacht. Bij trauma wordt in overleg EMDR ingezet.

Voor wie?

Voor de volgende klachten kun je terecht bij Miind Psychomotorische therapie:

  • Spanningsklachten, stress, onrust en vermoeidheid
  • Overspannenheid, burn-out, problemen met draagkracht -draaglast
  • Zelfvertrouwen, zelfwaardering en identiteit, perfectionisme, keuzes maken
  • Trauma, emotionele verwaarlozing, narcistisch misbruik
  • Relationele problemen en samenwerkingsmoeilijkheden, grenzen aangeven, conflicthantering
  • Emotieregulatie; vervlakking, verdoving, vermijding van gevoelens door angst of emotionele gebeurtenissen
  • Rouw, verlieservaringen, verwerking van ziekte en gevolgen ervan, bijvoorbeeld bij kanker
  • Omgaan met lichamelijk onverklaarbare klachten, SOLK
  • Omgaan met stemmings- en angstklachten, paniekaanvallen

Werkwijze

Na aanmelding zal een kennismakingsgesprek plaatsvinden om helder te krijgen wat precies je vraag is en kijken we samen of Psychomotorische therapie wat voor je kan betekenen. Ook is dit gesprek om na te gaan of er een ‘klik’ is in het contact tussen ons. Vervolgens wordt er een inschatting gemaakt van het aantal bijeenkomsten. In een behandelovereenkomst leggen we afspraken vast en zal tussentijds een evaluatie plaatsvinden. Ook wordt de behandeling afgesloten met een eindgesprek.

Kosten en vergoeding

Een bijeenkomst van 60 minuten kost 90 euro. Afhankelijk van je zorgverzekeraar en je aanvullende polis kom je in aanmerking voor vergoeding. PMT valt onder alternatieve zorg en wordt vergoed vanuit FVB en NFG ( ik ben ook geregistreerd bij de RBCZ), zie ook:


Afspraken dienen 24 uur telefonisch of per mail te worden afgezegd. Afspraken binnen 24 uur afgezegd, worden in rekening gebracht. Je kunt je aanmelden met of zonder verwijzing van de huisarts. Je kunt je telefonisch of per mail aanmelden. Na je aanmelding wordt binnen een week contact met je opgenomen.

Informatie

Ik ben geregistreerd Senior Vaktherapeut PMT bij de NVPMT en de Federatie voor Vaktherapeutische Beroepen (FVB) en Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en RBCZ ( kwaliteitsregister voor Complementaire Zorg). Als Vaktherapeut en complementair therapeut geldt op grond van de beroepscode en het wettelijk geregeld medisch beroepsgeheim een geheimhouding plicht. In het kader van de privacywet (AVG) vraag ik bij het sluiten van de behandelovereenkomst ook om ondertekening van een privacyverklaring. Ik ben Wkkgz geregistreerd bij het NIBIG. Dit betekent dat er in het geval van een klacht een klachtenregeling bestaat. Meer informatie over Psychomotorische therapie kun je vinden op :


'Ik begrijp mijn lichaam beter en voel mijn grenzen eerder. Ik kan nu op tijd rust nemen. Eerder werd het me al snel teveel en reageerde ik het af op anderen. Ook durf ik nu aan te geven wat ik belangrijk vind. Ik voel me prettiger in mijn vel zitten. Dank voor de begeleiding!